10 km

GARMIN tek 10 km

Razdalja
10 km
Start
ob 9.20
Prijavnina
do 30. 8. 2023 45,00 EUR
KRAJ PRIREDITVE
Središče in okolica mesta Ljubljane
DATUM IN ČAS PRIREDITVE
Nedelja, 22. 10. 2023, ob 9.20
PRIREDITELJ
Mestna občina Ljubljana
IZVAJALEC
TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov

PRIJAVNINE

Datum Cena
15. 3. – 31. 8. 2023  45,00 EUR
1. 9. – 30. 9. 2023  60,00 EUR
1. 10. – 10. 10. 2023  70,00 EUR

TEKMOVALNE KATEGORIJE

GARMIN tek 10 km:

  • enotna moška kategorija
  • enotna ženska kategorija

*nastopijo lahko tekači in tekačice letnik 2007 in starejši/še.

Izjeme niso možne! Starostne omejitve so določene skladno s pravili AZS/WA. Vsako potvarjanje letnika bo obravnavano kot kršitev pravil z diskvalifikacijo. S prijavo jamčite, da so vsi podatki točni.

TRASA PROGE

Trasa proge je ravninska. Start teka je na Slovenski cesti, cilj na Kongresnem trgu. Trasa poteka po ulicah in cestah v središču mesta in za Bežigradom. Na trasi je 1 okrepčevalna postaja.

Start
Cilj
Start: Start: Slovenska cesta, Dunajska cesta, Topniška ulica, Linhartova cesta, 1. rondo, 2. rondo, 3. rondo, Božičeva ulica, Baragova ulica, Dunajska cesta, Tavčarjeva ulica, Miklošičeva cesta, Pražakova ulica, Slomškova ulica, Resljeva cesta, Kopitarjeva ulica, Vodnikov trg, Ciril Metodov trg, Stritarjeva ulica, Miklošičeva ulica, Dalmatinova ulica, Slovenska cesta Cilj: Kongresni trg
Zdravstveno varstvo

Vsak tekmuje na lastno odgovornost. Ob progi (na vsaki okrepčevalni in vodni postaji) in na cilju maratona je dežurna zdravniška služba.

Priporočamo, da tekači do 30 dni pred tekmovanjem opravijo preventivni zdravstveni pregled in pridobijo potrditev zdravnika, da so zdravi in pripravljeni na napor.

Na prireditev pridite zdravi. Pomembno je, da nimate naslednjih simptomov in znakov: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.

Z upoštevanjem predvsem higijenskih ukrepov zmanjšamo možnost za prenos povzročitelja okužbe in s tem ščitimo sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov je odgovoren vsak posameznik.

Podelitev nagrad

Prvi trije uvrščeni posamezniki prejmejo priznanja na glavnem odru. 

Splošna določila

Tekmovanje poteka po pravilih Atletske zveze Slovenije/Svetovne atletske zveze in po tem razpisu. Pravila so dosegljiva na tej povezavi.
Vsakršna kršitev pravil se sankcionira z diskvalifikacijo tekača.
Tekači, ki se teka udeležijo v spremstvu psa ali z otroškim vozičkom, tečejo na lastno odgovornost in iz zadnje štartne cone.
Informacijska služba, ki daje vsa navodila v zvezi s tekmovanjem, posluje na TIMING Ljubljana, Staničeva ulica 41, Ljubljana, e-pošta: info@timingljubljana.si.
Uradni rezultati bodo objavljeni na spletni strani.
Pritožbena komisija sprejema pisne pritožbe s predloženo kavcijo v višini 70 EUR na dan tekmovanja med 9.00 in 16.00 na Kongresnem trgu v prostorih sekretariata.