novice

10 novosti letošnjega NLB Ljubljanskega maratona

8. 10. 2024

V lanskem letu smo naredili tektonske premike v organizaciji prireditve NLB Ljubljanski maraton, letos vse skupaj utrjujemo in nadgrajujemo v zmagovalnem duhu naprej. Predstavljamo 10 novosti:

  1. NLB banka je postala generalni sponzor za prihodnja 4 leta in tako nadaljuje svojo uspešno zgodbo v adriatik regiji in tukaj sovpada z namero NLB Ljubljanskega maratona, oboji imamo cilj graditi primat regijskega prvaka.
  2. Med elitnimi tekači imamo posebno slovensko zgodbo – podprli smo projekt, kjer bo Primož Kobe napadal najboljši slovenski čas na maratonski razdalji na NLB Ljubljanskem maratonu. Tako želimo vzpodbuditi slovensko vrhunsko atletiko.
  3. Ustanovili smo demo team in z njim močno obogatili, osvežili in olepšali vsebino prireditve. Ekipa mladih strokovnjakov so komunikatorji glavnih sporočil dogodka.
  4. Tempo tekače imamo letos na vseh razdaljah, na Garmin 10ki, Generali Polmaratonu ZAME in na Heineken 0.0 maratonu, vsi pa so šli tudi skozi proces usposabljanje prve pomoči, tako imamo še eno dodatno varovalko za varen potek dogodka.
  5. NLB Ljubljanski maraton je postal ženskam naklonjena prireditev in tako slavi odločnost naših srčnih tekačic. Začenjamo z ukrepi, ki bodo vzpodbujali tekačice pri odločitvi za tek.
  6. Področje trajnosti še naprej razvijamo z novimi ukrepi in tako sledimo zeleni agendi velikih športnih dogodkov. 
  7. V lanskem letu smo med tekači izvedli anketo o zadovoljstvu. Skrbno smo prebrali vseh 1.141 prejetih komentarjev in pripomb, zato letos uvajamo 15 izboljšav.
  8. Skupaj z družbo Lelosi smo vrnili tekaško majico za vse in to za prihodnja tri leta.
  9. Zarisali smo novo traso za Garmin 10 km in tako poskrbeli, da bo tek še hitrejši, tek pa atraktivnejši.
  10. Testeninka Barilla dober tek se seli v veliko dvorano v Areni Stožice (ogrevalna dvorana) in tako bo prostor za okusen obed v dobri druži še prijetnejši.