%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Ali vaše srce zmore?

4. 4. 2024,
SPONZORSKA NOVICA

Se sprašujete o zdravju vašega srca? Vas zanima, ali vaše srce zmore vse fizične napore? Ste pogosto pod stresom? Čutite stiskajočo bolečino v prsih ali nemirno bitje srca? Je kdo v vaši družini srčni bolnik?

Ker je delovanje srca za naše zdravje izjemnega pomena, so v Cardialu, specialistični kardiološki ambulanti Skupine Diagnostični center Bled, pripravili usmerjeni kardiološki preventivni pregled.

Kardiološki preventivni pregled

Kot že samo ime pove, se preiskave kardiološkega preventivnega pregleda osredotočajo na vaše srce in njegovo delovanje. Vključuje naslednje preiskave:

Laboratorijske analize krvi: Hemogram z diferencialno krvno sliko, sedimentacija, pokazatelji funkcije jeter, elektroliti v krvi, pokazatelji stanja ledvic, testi trebušne slinavke, krvni sladkor, krvne maščobe, železo, feritin, transferin, TIBC in ščitnična hormona TSH ter fT4.

Laboratorijske analize urina: Osnovna analizo urina in sediment.

Antropometrične meritve z določitvijo indeksa telesne mase: Povečan ITM je samostojen dejavnik tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja, prav tako pa tudi povečane maščobe v trebušni votlini, ki jih lahko prikažemo z zmerjenim obsegom trebuha.

EKG v mirovanju: Osnovna preiskava srca v kardiologiji, ki ocenjuje srčni ritem in delovanje srčne mišice.

Spirometrija: Merjenje pljučnih volumnov in ocena pljučne funkcije, ki omogoča ločevanje simptomov pljučnih ali srčnih bolezni.

Obremenitveni test na tekočem traku ali kolesu: Ocena zmogljivosti srčno-žilnega sistema in delovanja srca med naporom.

Ultrazvočna preiskava srca: Omogoča ugotavljanje sprememb na zaklopkah, morebitne odebelitve srčne mišice, razširitev srčnih votlin ipd.

Ultrazvočna preiskava vratnih arterij: Omogoča odkrivanje zgodnjih znakov aterosklerotičnih sprememb na notranji ovojnici žil (naplastitve maščob in kalcija), zaradi česar se zoži notranjost žile, kar imenujemo ateroskleroza oz. poapnenje žil.

Paket se po potrebi razširi s 24- ali 72-urnim merjenjem EKG-ja (holter), 24-urnim merjenjem krvnega tlaka in laboratorijsko analizo  S-NT-pro BNP, ki je zgodnji označevalec srčnega popuščanja.

Paket izvajamo v ambulanti Cardial d.o.o, na Zaloški cesti 69 v Ljubljani. Vse preiskave opravite hkrati, v trajanju cca 4 ure.

Več informacij na www.cardial.net.

Vprašanja in rezervacije terminov:

Vanja Vozelj

 +386 (0)4 579 82 93, 041 644 003

[email protected]