%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Ljubljanski maraton je tudi letos pozlačen

12. 2. 2024

Cestni teki z zlatim znakom (Gold label race*) ustrezajo strogim mednarodnim organizacijskim kriterijem, ki zagotavljajo izjemno tekaško izkušnjo in rezultate v tempu, ki ga narekujejo izbrani vrhunski domači in tuji tekači. Prav poseben poudarek je na preprečevanju dopinga, v ospredje pa pri mednarodni atletski zvezi postavljajo tudi trajnostne vidike organizacije množičnih dogodkov.

Kot že nekaj let zapored, si Ljubljanski maraton tudi letos pripenja mednarodni zlati znak, s tem pa smo se pridružili samo petim (5) evropskim cestnim tekom, na svetu pa smo se uvrstili med 41 maratonov s tem znakom.

*Mednarodna atletska zveza sicer podeljuje 4 znake, s katerimi označujejo kakovost izvedbe cestnih tekov: label, elite, gold in platinum. Najvišjo, platinasto oznako nosijo največji in najbolj prepoznavni maratoni na svetu, takih je trinajst (London, Berlin, New York, Valencia). Oznaka ni trajna, ustreznost in izpolnjevanje pogojev za izbrani znak vsakič znova preverjajo neodvisni presojevalci.

Več o oznakah si lahko preberete na tej povezavi: worldathletics.org.

Seznam aktualno certificiranih tekov pa najdete tu: worldathletics.org.