%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Pridružite se nam na Stravi

5. 9. 2023

Strava je največje družabno omrežje za športne navdušence, ki na enem mestu združuje preko 100 milijonov uporabnikov. Ključne prednosti Strave so merjenje in analiziranje aktivnosti, deljenje z drugimi in povezovanje, odkrivanje novih poti in tekmovanje z drugimi. Aplikaciji daje širino prav njena dostopnost, saj jo lahko uporablja vsak in povezljivost z različno vrsto športne opreme.

V osnovi gre za platformo za tekače in kolesarje, pa vendar boste našli desetine vrst športnih panog. Aplikacija Strava podrobno analizira podatke vaše aktivnosti in grafično prikaže posamezno prvino športne dejavnosti, hitrost, višina, srčni utrip, kalorije, traso. Nadgradnja Strave v primerjavi z ostalimi aplikacijami je v planiranju vaše aktivnosti, tekmovanju z drugimi, oceni vaše aktivnosti in priporočilih za treniranje. Na drugi strani pa je izjemna prednost prav v družabnem momentu, saj je prikaz aktivnosti usmerjen v spremljanje prijateljev in pridobivanje potrditve naše aktivnosti v obliki kudosov in vzpodbudnih komentarjev.

Posebnost aplikacije Strava je v prikazu tras, ki jih uporabniki največkrat izberejo, kot priporočilo za našo naslednjo izbiro. Vse te programske rešitve nam še dodatno dvignejo vrednost in širino uporabnosti naših športnih naprav npr. Garmin tekaške ure ali kolesarskega računalnika. Konkretno to pomeni, ko s športno uro zabeležite vaš tek, ga prenesete v aplikacijo Strava in tam se nadaljuje analiza, komentiranje, priporočila in predlogi za naslednji trening.

Aplikacija je tako močno zastopana med športniki, da se pojavlja fraza »Če ni aktivnosti na Stravi, je nisi naredil

Strava združuje isto misleče, pripadnike istih nazorov v skupinah, kjer je družabni in tekmovalni motiv še poglobljen. Zato vas povabimo, da se nam pridružite v skupnost tekačev »Ljubljana marathon« na Stravi. Tukaj bomo dihali kot eno, pregledovali in primerjali aktivnosti, spoznavali nove tekače, odkrivali nove informacije in kdaj tudi sodelovali v različnih izzivih. Iz Google Play trgovine ali trgovine APP store si prenesite aplikacijo Strava in se pridružite klubu »Ljubljana marathon«. Obiščete nas lahko tudi na spletni različici na www.strava.com.