novice

Tek in pivo? Zdaj lahko.

20. 9. 2024,
SPONZORSKA NOVICA

Vsi tisti, ki se redno udeležujete maratona, najbrž veste, da je tek na 42 kilometrov najdaljša in hkrati tudi najtežja atletska disciplina na svetu. Prav je, da si po tako napornem izzivu privoščite osvežitev, vprašanje edino je, ali je lahko ta osvežitev tudi pivo?

Besedi tek in pivo v istem stavku? Heineken 0.0, sponzor letošnjega 42-kilometrskega teka, pravi, da si lahko po uspešno opravljenem maratonu brez slabe vesti privoščite tudi pivo. Seveda pri tem ne gre za katerokoli pivo, temveč za njihovo brezalkoholno pivo Heineken 0.0.

Heinekenovi pivovarski mojstri so namreč začeli iz nič in porabili več let za raziskovanje, varjenje in okušanje, preden so končno oblikovali recept, ki ga opredeljujejo njegovi osvežujoči sadni toni in mehka sladna sredica.

Kot zanimivost lahko še izpostavimo, da je kalorijska vrednost piva Heineken 0.0 nižja od večine konkurenčnih brezalkoholnih piv. Po odstranjevanju alkohola dodajo samo naravno aromo in nobenih drugih aditivov, kot je sladkor. Poleg tega za pivo Heineken 0.0 uporabljajo iste sestavine kot za originalno pivo Heineken.

Če torej povzamemo, Heineken 0.0 vsebuje manj kot 0,03 % alkohola in je kot tako brezalkoholno. Takšna količina nima nobenega vpliva na telo in popolnoma sprejemljivo je, če po maratonu v roke vzamete Heineken 0.0 in kolegom rečete, da je sedaj čas za zasluženo osvežitev!