%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

novice

Začetek tekaških priprav za novo sezono

7. 3. 2024

Zadnja leta je meja med dvema tekaškima sezonama vedno bolj zabrisana: koledar tekaških dogodkov se od novembra, decembra, do marca skoraj ne prekinja, obutev in oblačila nam omogočajo vadbo tudi v mrazi ter v mokrem ali na zasneženem terenu, (redki) mediji, influencerji (ki so pravzaprav novi mediji) in različna družabna omrežja pa skrbijo za našo motivacijo tudi v zimskem času... Zato mnogi tudi tečete (tečemo) brez prekinitve. Pa vseeno za nekakšen začetek nove sezone veljata prva pomladna nedelja, ko tečemo na Malem kraškem maratonu v Sežani in začetek aprila, ko večina organiziranih tekaških skupin začenja z redno vadbo in pripravo na krajše ali daljše "maratone" ali pa kar tako, za boljše počutje, zdravje, veselje in druženje. Tale novica je namenjena slednjim.

Med drugim se lahko pridružite tudi skupini Tekaške priprave, ki se bodo vsaj do Ljubljanskega maratona srečevali v Ljubljani in Domžalah. Skupine bodo prilagojene željam, potrebam in zmožnostim tekačev: pripravljalcem na maraton ter počasnejšim in hitrejšim rekreativnim tekačem. Začnejo torej na velikonočni ponedeljek v Ljubljani v Kosez in na Kodeljevem, tretja skupina pa bo vadila v Domžalah.

Prijavite se na spletni strani www.priprave.si.

V okviru programa Ljubljana je šport se začenjajo tudi brezplačne tekaške vadbe za začetnike Gremo na tek. Vadba bo potekala dvakrat tedensko na Ljubljanskem gradu ter v parkih Tivoli in Kodeljevo. Gremo na tek je 3-mesečni program uvajanja v tek, primeren za vse, ki brez posebnih težav hodijo. Tečaj je idealen za začetnike, saj program od hoje do teka temelji na postopnem povečevanju količine teka, ki omogoča tudi manj športnim ljudem, da spoznajo njegove negovalne učinke. Sezono začnejo 12. marca, in bo trajala do konca junija. Posamezen trening traja 1 uro in poteka v vsakem vremenu. Prijavite se!